torstai 2. toukokuuta 2013

Perniön lukiossa versoo yrittäjyyshenki

”Vaikka Salon tilanne on tällä hetkellä alavireinen, on Perniön seudulla aktiivista yritteliäisyyttä, joka näkyy koulussakin. Yrittäjältä vaaditaan visioita, ahkeruutta ja uskallusta epäonnistuakin – näitä ominaisuuksia vaaditaan myös lukiolaisilta. Hoitakaa hyvin kouluasianne, visioikaa, asettakaa päämäärä, ja pyrkikää rohkeasti kohti sitä alaa, joka teitä kiinnostaa”, kannusti Salon lukion rehtori Juha-Markus Koistinen avatessaan Perniön lukion Yrittäjyyspäivän viime keskiviikkona.
Kaikki lukiolaiset, lukuun ottamatta abeja, olivat järjestäneet yrittäjyyskasvatuksen opettaja Pirkko Korhosen ja opinto-ohjaaja Johanna Ahosen kanssa monipuolisen tapahtuman, jossa kuultiin paikallisten bisnes-ihmisten yritysesittelyjä sekä lukiolaisten omia yrittäjyysprojekteja.
Toimitusjohtaja Niko Haro kertoi Teijolla toimivasta perheyritys Marine Alutech Oy:n toiminnasta ja siitä, miten hän on kasvanut ja kouluttautunut tämän kansainvälisen, kasvavan yrityksen toimitusjohtajaksi ja millaista hänen työnsä on tänä päivänä. Toisenlaisesta liiketoiminnasta kertoi Perniön-Särkisalon Yrittäjien puheenjohtaja Virve Leikko, joka johtaa Hoitola-Kemikaliota. Hänkin peräänkuulutti sinnikkyyttä, rohkeutta ja uskallusta yrityksen perustamiseen.
Perniön lukiolaisilla on jo tuntumaa kansainvälisyyteen: yksi porukka kävi tutustumassa Genevessä Cern-hiukkasfysiikan tutkimuslaitokseen ja toinen ryhmä on juuri palannut Virosta kansainväliseltä, lukiolaisten IBT- kurssilta.
Salon 4H:sta Janina Mäkinen ja Anna Laakkonen kertoivat kesäduuni- ja duunirinkihankkeista niille, joilla ei vielä ole kesätyöpaikkaa. Kesätyöpaikkoja voi käydä hakemassa myös Salon 4H Kesäduunia! hankkeen sivuilta.
Millaisia ominaisuuksia työelämässä tarvitaan, ja miten työpaikkahaastattelussa pärjää, niistä kertoi Juha Metsänoja Yrityssalosta. Tulevaisuudessa työntekijöiltä vaaditaan yrittäjämäistä asennetta, luovuutta, yhteistyökykyä, tavoitteellisuutta sekä fyysistä työkykyä. Hän esitteli myös Voimalan toimintaa ja ideaa.
Yrittäjyyspäivän osallistujat siirtyivät työpajasta toiseen ja täyttivät lomakkeen oppimistaan asioista. Parhaat raportit palkittiin.
Mikään seminaari ei pyöri ilman toimivaa kahvilaa. Sofia Aavaharju, Sofia Isokangas ja Emilia Lindholm vastasivat kahvilan antimista ja myynnistä.
Sofia Isokangas ja Matti Hietanen kertoivat tutustumismatkastaan Sveitsiin Cern-hiukkasfysiikan tutkimuskeskukseen.

 Emilia Lindholm ja Sofia Isokangas pitivät yrityspäivän kahvilaa. Asiakkaana yrittäjyyskasvatuksen opettaja Pirkko Korhonen.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu