tiistai 14. toukokuuta 2013

Kevätkuulumisia SY8 ryhmältä

 

Suuntana yritteliäisyys opinnot ovat loppuvaiheessa tältä lukukaudelta. On sopiva hetki miettiä, mitä olemme saaneet aikaan. Kun Sy-opinnot alkoivat, teimme pelisäännöt ryhmälle. Tärkein sääntö oli, että pitää olla oma itsensä ja täytyy säilyttää hyvä yhteishenki. Ensimmäinen työ oli hintavertailu. Kävimme kaupoissa ja teimme hintavertailua. S-market osoittautui halvimmaksi.
Suuntana yritteliäisyys opiskelijat 2013
Kuvassa: Thomas, Arthur, Henri, Miska, Jonna, Martta, Pirkko, Hannah, Viola, Shqipdone, Akseli, Mikke, Jani ja Jesse.

Vertailimme yrittäjän ja palkkatyöläisen arkea. Yrittäjän etuja olivat mahdollinen nopea rahantulo ja omat lomat. Palkkatyöläisellä hyvää oli se, että saa tasaisesti palkkaa ja ei voida erottaa välittömästi ilman varoituksia. Sen jälkeen pidimme ystävänpäivä kahvion. Se tuotti melko hyvin ja jokainen sai vähän rahaa omaan taskuun. Lopuksi teimme budjettityön keksityistä perheistä ja ihmisistä. Olemme kirjoittaneet työpäiväkirjaa joka Sy tunnilla ja opettaja Pirkko Korhonen on arvioinut niitä ympäri vuoden. Olemme tehneet paljon pieniä töitä ympäri vuoden. Kesäloman jälkeen olemme Sy9 ryhmä. Keväällä ryhmäläiset halusivat tietysti myös kesätöitä, joten teimme tunneilla kesätyöhakuja. Saimme neuvoja hakemukseen opettajalta. Toivottavasti monella tärppää!

Ensi vuodeksi suunnittelemme omia yrityksiä!

Kirjoittanut: Arthur Herranen 8b

3 kommenttia:

14. toukokuuta 2013 klo 1.51 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kiitos myös opettajalta koko ryhmälle! T eidän kanssanne mon ollut hauskaa, siis ei ikinä tylsiä tunteja. Tärkeintä on ollut valmistautuminen ensi lukuvuoden suuriin haasteisiin. Hyvää kesää kaikille!

 
14. toukokuuta 2013 klo 1.54 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

hahahah kiitti vaan täst vuodest kaikil :D

ps. en jaksanu rekata sisäää

-viola:)

 
15. toukokuuta 2013 klo 0.40 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Joo kiitoksia vaan kaikille! - Arthur ;)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu