sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Salo Diili ja Tartu Ideaan Perniön lukiossa

Yrittäjyys tutuksi kurssin opiskelee myös; edessä Eetu Karimo, Minna Reponen ja Didzis Zvaigzne.
Takarivissä Remu Rokka ja Aaro Koivisto.



Perniön lukion yrittäjyyskurssin valitsi tänä lukuvuonna 14 opiskelijaa. Monet heistä olivat opiskelleet yrittäjyyden kuvioita jo yläkoulun Suuntana yritteliäisyys kurssilla. Siksi olikin helppo jatkaa ohjausta uusin, kunninahimoisin tehtävin ja haastein. Ilokseni myös suurin osa Kemiön yläkoulusta meille tulleista opiskelijoista, on kurssilla. Olen jo näin syksyn alussa hämmästellyt, miten paljon viime kesään aurinko on kypsyttänyt nuoria. Enää ei ole tarvinnut hoputtaa tai sanoa, että tee nyt, yritä edes! Tiimit ovat itseohjautuvasti lähteneet toteuttamaan annettuja töitä ja toinen toisinaan komennellen edenneet suunnitelmissaan.

Kurssin aikana nuoret tekevät erilaisia tehtäviä ja projekteja tiimeissä. Omien yrityksien perustamisesta emme ole vielä ehtineet edes puhua. Se kuuluu kuitenkin olennaisena osana kurssiin. Tähän asti olemme keskittyneet kahteen syksyn kilpailuun. Salo Diili on iso ponnistus, joka tänä vuonna on toteutumassa Salon Nuorkauppakamarin, Salon alueen yrittäjien, Salon kaupungin ja Sykäys tiimin voimin. Kiitos erityisesti Miiina Murena Laukkaselle ja Päivi Savolaiselle isosta panoksesta! Ryhmät esittävät Diilin kilpailutyönsä 5.11. Perniön Kunnantalolla. Toivotaan, että salolaiset löytävät tänne asti ;)

Toinen iso haaste on Tartu Ideaan kilpailu, joka Perniössä on jo 8.10 eli ensi torstaina. Tartu ideaan on yritteliäisyyteen, luovuuteen ja omien ideoiden rohkeaan esilletuomiseen kannustava lukioiden välinen kilpailu. Tämnä vuonna ensimmäinen tehtävän yhteistyökumppanina on Lassila Tikanoja. Alueen paras joukkue pääsee valtakunnalliseen loppukilpailuun.

Olemme saaneet kutsun "Inspiration for two" - hetkeen. Tuolloin Pekka Hyysalo innoittaa salolaisia nuoria ja luultavimmin kannustaa nuoria omalla kertomuksellaan. Sinne me menemme !

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu