keskiviikko 25. syyskuuta 2019

Anna, Janina ja 4h- yrittäminen.

Anna, Janina, Jonna, Jooseppi, Henna, Emmi ja Pirkko.


Janina ja Anna Salon 4H-yhdistyksestä vierailivat Suuntana yritteliäisyys-tunnilla. Aluksi he kertoivat, mikä 4H yhdistys on ja mitä se tekee. Oppilailla on mahdollisuus työllistyä, toimia kerhonohjaajina tai perustaa 4H-yritys. Alueemme yhdistys on erinomainen työnantaja; heidän kauttaan yritykset ja yhdistykset tai ihan kuka vaan salolainen voi hakea nuoria työntekijöitä. Vanhusten viriketoiminta on malli uudenlaisesta työnkuvasta. Viime kesänä yhdistyksen kautta oli myös perniöläisiä nuoria piristämässä vanhuksia. Luultavasti tämä tarve tulee kssvamaan.

Tänään tunnilla tärkeä aihe oli luonnollisesti oman yrityksen perustaminen. Iloksemme viisi ryhmän nuorta on menossa yrittäjyyskurssille ja ovat vakavissaan perustamassa omaa yritystä. Salossa on tällä hetkellä 60 4H-yritystä ja koko maassa yli 1000. 4H-yrittäjillä on myös Y-tunnus, joka auttaa nuoria saamaan toimeksiantoja yhdistyksiltä,  taloyhtiöiltä. Heidän tekemää työtä voi hyödyntää myös kotitalousvähennyksessä.

Ensi viikon Perniönseudun lehdessä on juttu Emmistä, joka toimii Perniön 4H-kerhon ohjaajana. Hyvä Emmi !
Kiitos käynnistä Anna ja Janina. 

1 kommenttia:

10. tammikuuta 2024 klo 23.45 , Anonymous Emilia kirjoitti...

Tuo onkin hienoa jos nuoret ovat kiinnostuneita yrittäjyyydestä. Onko teillä käyty läpi säätiöoikeuteen liittyviä asioita? Minun tuttuni itseasiassa tahtoo yhdistyksen perustaa. Hän miettikin, mitkä ovat asioita joita kannattaisi ottaa tässä huomioon.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu