torstai 15. toukokuuta 2014

Perniön vanhainkodin Pihapäivä




Aino Peltonen, 4H yrittäjä,viihdytti Perniön vanhainkodin asukkaita musiikkieistyksillään.


Keväällä Perniön vanhainkodilta Alexi Karhu otti yhteyttä ja ehdotti yhteistyötä lukiomme opiskelijoiden kanssa. Projektiin tuli mukaan myös Johannes pastorimme ja muutaman tapaamisen jälkeen suunnitelmat alkoivat hahmottua. Päätettiin viettää kevään avausta 15.5. vanhainkodin uudistetun pihan ja terassin avauksella. Perniön lukion etiikan eli UE3 kurssin opiskelijoille tämä oli kurssin sisältöihin sopiva teema. Opsikelijat saivat kuulla ensin Alexin luennon vanhainkodin arjesta ja vanhuuteen liittyvistä teemoista ja kuolemastakin puhuttiin.

Vihdoin, hyvän suunnittelun jälkeen pääsimme aurinkoiseen Pihapäivään.  Asukkaat tuotiin ulos terassille nauttimaan auringosta ja Aino Peltosen musiikkiesityksistä. Opiskelijat kävelyttivät ja ulkoiluttivat asukkaita, orvokit istutettiin ja mölkkyä pelattiin. Aleksi Knaapisen toimiessa grillimestarina syötiin makkaraan ja juotiin mehua. Tärkeää oli yhdessäolo ja vuorovaikutus. Huomasin, että monia nuoria vierailu jännitti, eikä ihme. Olemmehan me vieraantuneet vanhuuteen ja sairauteen liittyvästä elämänvaiheesta. Monet eivät olleet ehkä koskaan käyneet vanhusten hoitopaikassa.

Tätä päivää voisi nimittää vaikkapa yritteliäisyyden helmeksi. Toivottavasti saamme mennä tapaamaan vanhuksia uudestaan uusin suunnitelmin! Kiitos Kirsi, Alexi, Johannes ja ihanat opiskelijat :)


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu