perjantai 5. syyskuuta 2014

Uudet Suuntana yritteliäisyys oppilaat ja Yrittäjän päivä





Uudet SY8 oppilaat yhteisen matkansa alussa.



Perniön yhteiskoulussa ja lukiossa vietettiin perinteisesti 5.9. Yrittäjän päivää. Aamulla Allin salissa Pianissimo yrittäjä Aino Peltonen kertoi oman yrityksensä filosofian. Se oli päivään sopiva. Hänen ajatuksensa on, että hänen tavoitteenaan ei ole kouluttaa asiakkaistaan ja oppilaistaan konsettipianisteja, vaan opettaa painonsoiton perusasiat. Hienoa oli myös se, että hänen mielestään kaikenikäiset voivat aloittaa pianonsoiton. Ajatellaanhan usein, että ei voi, kun ei ole jo kuusivuotiaana aloittanut soittotunteja. Aino ihastutti Allin salin väkeä ihastuttavalla äänellään ja herkällä olemuksellaan.

SY9 oppilas Aleksi Lindholm oli luonut Yrittäjän päivään sopivan Kahoot tietovisan. Kisaan osallistui 300 osallistujan joukosta 76 oppilasta. Viimeinen kysymys kiinnosti itseäni eniten. Kahoot kysyi, ett onko vanhempasi yrittäjiä. Vastaajista 32 vastasi kyllä. Siis melkein puolet vastaajista. Uskon, että myös koko Perniön yhteiskoulun ja lukion kotiväestä melkein puolet saavat elantonsa jollakin tavalla yrittäjyyten kytkeytyen. Maatalousyrittäjyys on luonnollisesti suuressa osassa Perniön alueella.

Päivän aikana oppilaiden Yrittäjän Kahviossa myytiin sienifoccacioita, mustikkamuffinseja, mutta mikä siinä on, että myyntimenestys kerta toisensa jälkeen ovat paksulla suklaalla kuorrutetu mokkapalat. Nam :)

Hyvää Yrittäjän Päivää 5.9.2014 toivottavat SY8 &SY9 sekä Pirkko opettaja




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu