torstai 19. marraskuuta 2015

Mä en haluu, että SY loppuu!!

Salo Diiliin osallistuneet opsikelijat, tuomarit ja järjestäjät Perniön yhteiskoulun Allin Salissa

"Mä en haluu, että SY loppuu!!" Näin huudahti eräs 9.luokan poika, joka oli juuri saanut yritykselleen ensimmäisen maksavan asiakkaansa. Hän oli täydellisessä flow tilassa. Elämässä juuri sinä hetkenä kaikki tuntui sujuvan eikä taivaalla näkynyt harmaita synkkiä pilviä. Ääneen lausahdettu ajatus ilahdutti tietysti kovasti opettajan mieltä. Oikeastaan koko luokan täytti ilon ja tyytyväisyyden hyrinä. Mietin, mitä tuo ihan oikeasti tarkoitti. Tuskin kukaan toivoo viettävänsä loppuelämäänsä Perniön yhteiskoulun oppitunnilla. Ei tietenkään. Tämä oli hyvä esimerkki siitä, että nuori mies oli löytänyt oman juttunsa. Oma juttu ja sen tekeminen tekee ihmisen onnelliseksi ja nostaa pystyvyyden tunnetta. Kokemusta, että "mä osaan", "mä pystyn", "mä haluun tehdä". Nämä onnistumisen kokemukset ovat kannattavia siltoja tulevaisuuteen. Niitä me täällä SY tunneilla haluamme rakentaa !

Tämän syksyn Salo Diilin tehtävänä oli suunnitella Salon kaupunkia myönteisellä tavalla markkinoiva tuote, joka olisi halpa ja laajan asiakaskunnan kattava. Joukkueet olivat ideoineet aivan mahtavia tuotteita vai miltä kuulostaa paikallisia raaka-aineita hyödyntävä Salo Leivos? Joukkue oli ollut jopa yhteydessä Kuiron leipomoon, joka oli valmis yhteistyöhön. Perniön joukkueet ideoivat uudenlaisen visuaalisen ilmeen kantavan hiirimaton ja Salo Sähly mailan. Voiton vei joukkue, jossa olivat mukana Aaro Koivisto, Didizis Zwaigzne, Eetu Karimo, Minna Reponen ja Remu Rokka. He ideoivat terveysjuoman Salon ikioman juoman,Salonadin. Nyt vain jatketaan hienon tuoteidean brändäämistä ja toivotaan, että voimme nauttia heidän yo juhlissaan omaa Salonadi juomaa!

Kilpailun toteuttivat Salon kaupunki, Nuorkauppakamari, Salon alueen yrittäjäjärjestöt sekä Sykäys tiimi. Tuomarina toimivat Miina Herkku Murena Laukkanen, Armi Metsänoja Yrityssalosta, Armi Kuosa-Bastman Salon kaupungilta. Juontajana ja kilpailun koordinaattorina toimi Päivi Savolainen. Iso kiitos kaikille :) Varsinkin palkintojen lahjoittajille; Herkku-Murena antoi uusimmat Taivas ja Helvetti - kirjat sekä uskomattoman hyvää suklaata, elokuvateatteri Lumo lahjoitti leffaliput, Salon kaupunki lämmitti voittajia antamalla heille I love Salo pipot.

 Nuorissa on tulevaisuus, kuten Miina sanoi aloitussanoissaan.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu