tiistai 3. syyskuuta 2013

Salossa yrittäjyyskasvatuksella on oma Polku


Torstaina 5.9. vietetään valtakunnallisesti Yrittäjän päivää. Mielestäni on hienoa, että yrittäjyys ja erityisesti pienyrittäjyys huomioidaan omana päivänään. Olen monena Yrittäjän päivän aamuna pitänyt päivänavausta Allin salissa eli omassa juhlasalissamme. Olen pyytänyt oppilaita, joiden kotona on yrittäjiä, nostamaan kätensä pystyyn. Hämmästys on aina yhtä suuri, sillä varmaankin melkein puolet oppilaista viittaa. Selitys lienee se, että Perniön alueella on paljon maatalousyrittäjiä. Olen ollut huomaavinani oppilaiden katseissa hieman myös ylpetyttä. Hyvä niin! Varsinkin maatalouden yrittäjät tekevät työtä monien haasteiden parissa.

Salossa toimii Sykäys tiimi. Joku kysyy siellä, että mikä ihmeen Sykäys tiimi! Sykäys tiimi on yritteliäisyyden ja yrittäjyyden parissa työtä tekevien toimijoiden verkosto, tiimi, "kohtauspaikka". Sykäys tiimi järjestää, suunnittelee, ideoi ja toteuttaa hankkeita, tapahtumia teemaan liittyen. Tällä viikolla toteutuvat Y-päivä ja Salo Diili ovat esimerkkejä Sykäys tiimin "jutuista". Y-päivässä päävastuu on ollut Salon ammattiopistolla, opettajilla Sinikka Peltomäellä ja Johanna Rintasella, mutta ennen kaikkea heidän oppilaillaan.

Salon alueen oppilaitokset ovat kirjanneet omat Yrittäjyyskasvatuksen opetuksensa ja ajatuksesa Yrittäjyyskasvatuksen Polkuun. Siellä löytyy ideoita aina alakoulusta korkeakouluun asti siitä, miten yrittäjyyskasvatusta voi toteuttaa. Polun tekstin lukemalla löytynee vastaus myös siihen, mitä yrittäjyyskasvatuksella tarkoitetaan. Lyhyesti sen voi määritellä opiskelijalähtöistä yhdessätekemistä.

Hyvää Yrittäjän päivää toivottaa Pirkko Korhonen, yr opettaja, Sykäys tiimin jäsen


 
 
Kuvassa Perniön yhteiskoulun yrittäjyyskasvatus ryhmän oppilaiden
harjoitteluyritys, Joulukahvio, menneiltä vuosilta
 
 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu