perjantai 22. marraskuuta 2019

Salon Sykäys-tiimiläiset - YES Agentteja ja yrittäjyyden ytimessä

Sykäys-tiimi palkittiin Yrittäjyyden ytimess-seminaarissa

Kiitos YES-verkostolle, Sannalle, Elnalle ja Johannalle hienosta matkasta Yrittäjyyden ytimeen. Aluksi saimme Turussa kuunnella hienoja puheenvuoroja tulevaisuudesta, positiivisesta pedagogiikasta sekä Pekka Hyysalon koskettavan tarinan omasta periksiantamattomasta asenteestaan elämään. Koskaan ei kannata luovuttaa, jokin hetki todistaa mahdottoman mahdolliseksi. Uusi tuleva lukion opetussunnitelma korostaa nuorten hyvinvoinnista huolehtimista. Huoli nuorten jaksamisesta, motivaatiosta sekä kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista nousi esille usein koulutuksen aikana. Myös opettajien jaksaminen muutoksissa ja monilta tahoilta tulevien odotusten keskellä on koetuksella. Juuri kun on saatu edellisen OPS:n kurssit sisäistettyä, on aika suunnitella uutta.

Sykäys-tiimi johti kahta työpajaa, jossa kerroimme siitä, miten Sykäys-tiimi toimii, millaisia tapahtumia meillä on sekä miten olemme organisoituneet. Kaiken toiminnnan tavoitteena on salolaisten nuorten valmentaminen tulevaisuuteen; osaamisen, osaamisidentiteetin (oppimani uusi termi :)) vahvistaminen. Sykäys-tiimi ei ole aina ollut näin vahva. Joskus se on vain hädin tuskin saanut ilmaa alleen, mutta me muutamat sinnikkäät jäsenet olemme nähneet yhteistyön, verkostoitumisen, kokemusten jakamisen ja säännöllisten tapaamisten tärkeyden. Emme halunneet luovuttaa ja nyt saimme myös tiiminä tunnustusta. Valtakunnallinen YES -verkosto palkitsi tiimimme työstä, jossa haluamme uudistaa ja kehittää yrittäjyyskasvatusta. Kiitos! Olemme iloisia ja haluamme jatkaa uusien suunnitelmien ja visioiden parissa entistä parempaa polkua.

Minulla oli mukana myös kirjottamiani Yrittäjyyskavatuksen ABC-kirjoja. Arvoin niitä työpajaan osallsituneille. Ilokseni kuulin lauseen:" Oi, niin himoitsen tuota kirjaa !" Mitä tuohoin voi sanoa :)! Kiva juttu! Kirja on saatavilla Tralla.fi sivuilta tai Salon omilta yrittäjyyskasvatus sivustolta. Myös tat.fi sivusto on pullollaan ilmaisia, loistavia työkaluja opoille, opettajille ja miksei myös huoltajille!

terveisin Perniön YES Agentti


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu