torstai 5. syyskuuta 2013

Y-päivää, Duudsoneita ja Salo Diiliä Yrittäjän päivänä


Salossa ammattiopistolla vietettiin tänään opiskelijoiden järjestämää Y-päivää. Meno on aikamoista, kun melkein tuhat Salon alueen opiskelijaa kuunteli Duudsoneista tutun Jarnon yrittäjätarinaa. Hänen viestinsä nuorille, ja meille vanhemmillekin oli, että jos jotain haluaa, sitä pitää haluta kunnolla. Hän kertoi melkein koskettavan tarinan siitä, miten "imbesilleistä mopopojista" tuli vakavia, kymmeniä ihmisiä työllistävä tuotantoyhtiö. Helppoa ei ollut eikä ole varmaan nytkään, mutta Duudsonit tuli taloon oli heille uuden ajan alku. Hetki Jarnon kanssa huipentui yhteiskuviin, joista FB nyt pullistelee. Ja Jarno hymyilee niissä kaikissa!

Y-päivän huippukohta, ainakin meille Sykäys tiimiläisille oli Salo Diili joukkueiden esitykset. Joukkueita oli yhteensä 7 Salon alueen toisen asteen oppilaitoksista. Tehtävä oli suunnitella tapahtuma eri ikäisille kohderyhmille. Perniön joukkue suunnitteli nuorille tapahtuman Salon vahvuuksista lähtien ja niitä korostaen. Esitys oli hieno ja esittäjät myös.



Diili esitysten taso oli todella korkeatasoinen. Tuomaristolla olikin vaikea valita se yksi paras. Voittojoukkue, Salon lukion Kuusikot, oli voittonsa ansainnut. He olivat suunnitelleet "Herätys Vuohensaari" tapahtuman lapsille. Mielenkiintoista oli nähdä kuva Vuohensaaresta vuodelta 1934. Rannassa oli hienoja uimakoppeja ja ranta täynnä uimareita. Vieressä tämän hetken kuva; autio ja hylätty tunnelma. Ehkä tämän suunnitelman myötä Vuohensaati herää "eloon" salolaisten uudeksi kesäparatiisiksi.

Salo Diili jatkuu vielä lokakuussa toisella tehtävällä.

Kiitos vielä upeasta ja voimaannuttavasta Y-päivästä!

                                                                                      Pirkko Korhonen

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu