keskiviikko 15. tammikuuta 2020

Taas on se aika vuodesta ...

Tubettaja Miisa Rotola Pukkila kertoi uudenlaisesta yrittäjyydestä

Lueskelin muutama päivä sitten twitterissa ketjua, jossa esimiesasemassa olevat henkilöt päivittelivät, että on taas se aika vuodesta... Ai niin mikä aika? Kun äidit ja isät soittelevat pyytäen kesätyöpaikkaa omille lapsilleen. Kyseiset "pomot" olivat erityisen närkästyneitä siitä, että heidän pitää jotenkin kohteliaasti kehottaa nuoria itse ottamaan yhteyttä. Onneksi salolaiset nuoret hakevat itse omat kesätyönsä, eikö vaan?

Salossa järjestettiin tänään 15.1. Sykäys Mun työhön- tapahtuma, jonka tavoitteena oli ohjata nuoria kesätyön haussa. Paikalle kutsuttiin toisen asteen opiskelijoita, opettajia, yrityksiä ja alueen toimijoita. Itse olin Perniön nuorten kanssa. Sain itselleni hyviä ohjeita omille oppitunneilleni. Nuoret kohtasivat muta alueen nuoria ja työnantajia. Tietoa sai myös yrittäjyydestä; 4H, Nuori yrittäjyys, TAT olivat paikalla. CV-työpajassa oli mahdollisuus tsekata onko oma CV kunnossa ja ottaa asiallinen kuva hakemusta varten.

Minua kiinnosti etukäteen erityisen paljon @mmiisas tubettajan puheenvuoro. Hän kertoi, miten hän otti kuvia vanhojen tansseihin valmistautumisesta vuonna 2013. Hän jakoi kuvia somessa ja siitä alkoi menestystarina. Harrastuksesta kasvoi henkilöbrändiin perustuva yritys, jolla on 430 000 seuraajaa eri somekanavilla. Aika vaikuttavaa! MMiisas kehotti nuoria luomaan itsestään brändiä, jota voi hyödyntää työnhaussa. Hän kehotti uskomaan unelmiin. Vieressä istuva yläkoulun oppilaani huokaisi:" Ope, voidaanko me tehdä unelmakartta?" Vastasin, että kyllä me voimme!

Kiitos amiksen opiskelijoille suuresta työstä. Tiedän, että olette tehneet paljon työtä!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu