keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Sykäys työhön - Sykäys elämään !

Kaisa Vainio on yksi kirjan yrittäjistä.

Joskus on hyvä hetki pysähtyä ja miettiä, mitä on saanut elämässä ja työssä aikaiseksi. Onko tehdyllä työllä ollut merkitystä? Joskus menneinä vuosina pohdittiin, pitääkö yrittäjyyskasvatusta olla edes kouluissa. Sellaisista ajatuksista lähti idea kirjasta Sykäys työhön sykäys elämään.

Olin vuosia kohdannut opettamiani nuoria, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi.  Kirjassa oman tarinansa kertova Susanna unelmoi jo 8.luokalla omasta kampaamosta. Nyt voi Perniön Stailissa kohdata kahden ihanan lapsen äidin ja onnellisen Susanna-yrittäjän. Myös Kaisan päätyminen yrittäjäksi ei liene kenellekään yllätys. Kirjassa Kaisa kertoo oman tarinansa. Kirjasta nousee esiin nuorten viesti, että he ovat saaneet yrittäjyyskasvatuksen opinnoista sykäyksen omaan elämäänsä, vaikka he eivät yrittäjinä toimisikaan. Anni on viime aikoina loistanut julkisuudessa. Hänellä on tänään Penkkari-päivänä ja huomenna vanhojen tanssi-päivänä kiireiset päivät. Meikkaus -  ja kauneudenhoitoalat  sopivat hienosti nuorlle yrittäjille. Tämän vuoden kohokohta lienee Annille ollut kansanedustaja Katja Taimelan meikkaus. Hienoa, että Katja kääntyi paikallisen 4H-yrittäjän puoleen.

Kirja on yhteisöllinen kirja. Sykäys-tiimin kautta tarinat ilmestyivät, jotka sitten Riikan kanssa toimitimme kirjaksi. Halusimme säilyttää niissä jokaisen nuoren oman äänen.  Pia Setälä antoi tukensa tälle hankkeelle ja myöhemmin keväällä kirja tullee painettuna julkaisuna. Tällä hetkellä se löytyy Salon kaupunungin sivuilta, koulutusosiosta yrittäjyyskasvatuksen alta. Osoitteesta www.salo.fi/sykaystyohonsykauselamaan kirjaan pääsee suoraan.

Kiitos sisarelleni Maijalle, kun autoit alussa, lopussa ja keskivaiheilla. Riikkaa mahtavasta yhteistyöstä, Sykäys-tiimin kaikkia ihania kavereita.

Tietysti ihan eniten kaikkia nuoria, jotka antoivat oman tarinansa meille luettavaksi! Kiitos!




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu