torstai 6. elokuuta 2020

Toivon asenteella uuteen lukuvuoteen




Toivottavasti kaikkien kesä on sujunut mukavissa tunnelmissa. Työt ovat jo alkaeet, suunnittelua ja pohdintaa ja lukuvuoteen 2020-2021 suuntaamista. Tänään Helsingin Sanomissa psykoterapeutti Maaret Kallion kolumnissa on oivallisia ohjeita tulevaan työvuoteen. Hän kirjoitti, miten poikkeukselliset ajat ovat synnyttäneet meissä "jos"-ajattelua. Olemme epävarmoja, mitä tulevat kuukaudet tuovat tulleessaan. Varmaa on ainakin se, että meidän on pystyttävä sopeutumaan siihen, mitä sitten tuleekin. Kallio sanoo, että tulevana syksynä meidän on luotava turvallisuutta itselle ja läheisille,oltava toisille tukena myös haastavina aikoina. Hän sanoo, että mielen ja jaksamisen kannalta on erittäin tärkeää toimia ennemmin toivosta kuin pelosta käsin.

Miten se onnistuu? Toivon luominen. Ehkä arjen pienillä teoilla, työnteolla, luottamuksella siihen, että asioilla on tapana järjestyä, vaikka ei aina niin kuin itse toivomme. Perniön yhteiskoulun ja lukion vahvuus on turvallinen, tuttu, toiset huomioiva, ohjaava ja jopa rakastava :) yhteisö. Me välitämme toisistamme ja tuemme toisiamme. Jokainen saa olla oma persoona ja ihan oma itsensä. Näitä lukiolaisemme viime kevään tulevaisuuspäivänä pitivät lukiomme vahvuuksina. 

Ensi viikolla alkavat yrittäjyyskurssit. Aloitamme Mun juttu-ohjelmalla ja jatkamme NY-ohjelmilla. Tietenkään unohtamatta lukuisia muita projekteja.

Hyvää tulevaa syksyä toivottaa Pirkko Ope



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu