sunnuntai 16. elokuuta 2020

Trallallaa - koulutyö alkoi!

 


Trallallaa- ensimmäinen työviikko koulussa alkoi! Yhteiskoulussa alkoivat myös kolme yritteliäisyyden valinnaisaineen kurssia. Ekalla tunnilla kyselin 9.luokan nuorilta heidän tavoitteitaan tälle lukuvuodelle ja yllätys yllätys melkein kaikille on tavoitteena ahakerointi koulussa, hyvän todistuksen saaminen, keskiarvon korottaminen, että pääsee haluamalleen jatko-opintopolulle. Kysyin myös, miten he tavoitteisiinsa aikovat päästä ja vastaus on yksinkertainen: töitä tekemällä, ahkeroimalla. Juuri niin!

Sykäys-tiimillä oli ensimmäinen tapaaminen Riikka Nurmen johdolla. Meillä on ollut vuosien ajan tavoitteena saada opettajia mukaan erilaisiin tapahtumiin ja yritysvierailuihin, joita olemme tehneet Salon alueen yrityksiin. Tämä tavoite on edelleen tärkeä verkostossamme. Muuten yrittäjyyskasvatus on uusien opetussuunnitelmien myötä tullut osaksi normaaleja oppitunteja. Joitakin puheenvuoroja on kuultu, että yrittäjyyskasvatusta ei edes tarvita. No, TAT:n tekemät kyselyt nuorlle kyllä kertovat toista. Nuoret kaipaavat lisää tietoa työelämästä, siellä tarvittavista taidoista sekä yrittäjyydestä yhtenä mahdollisena työurana. Sykäys-tiimi jatkaa työtään huomioimalla ajan uudet haasteet ja mukauttaa toimintaansa niihin. Uusilla Salon kaupungin nettisivuilla yrittäjyyskasvatus otsikon alla löytyvät tiimin ajankohtaiset tapahtumat ja infot.

Saimme tiimissä infoa ja johdatuksen Tralla.fi sivustoon. Siellä on 400 erilaista oppimiseen liittyvää tehtävää eri oppiaineisiin. Opettaja voi hakea omaan aineeseensa mielenkiintoisia eri vaikeusasteisia tehtäviä. Myös lukiolaisille hyvää materiaalia sekä ruotsiksi että englanniksi. Kannattaa ehdottomasti tutustua!

Salossa on paljon  nuoria, jotka ovat 4H-yrittäjinä. Anna Laakkonen on tällä hetkellä yhdistyksen toiminnanohjaaja. Ensimmäinen nuorille suunnattu yrityskurssi on 1.10 joko lähi-  tai etäopetuksena. Toivon taas uusia innokkaita kurssilaisia. Ilokseni yksi yhteiskoulun oppilaista toimi kesällä kioskiyrittäjänä ja koki onnistumisen tunteita sekä sai hyvän korvauksen yrittäjyydestään. Tällaiset esimerkit innostavat myös muita nuoria hakemaan erilaisia tapoja tehdä kesätöitä. 


                                            Yritteliästä lukuvuotta kaikille koulutyönsä aloittaneille!



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu