keskiviikko 2. syyskuuta 2020

Yrittäjänviikon kyselyn tulokset


Uusi 8.luokan yrittäjyyskurssi teki kyselyn koulumme väelle yrittäjänviikon teemoihin liittyen. Kysyttiin, kuinka paljon yrittäjyyttä on lähipiirissä, haluaako vastaaja mahdollisesti tulevaisuudessa ryhtyä yrittäjiksi sekä vapaata pohdintaa siitä, miksi yrittäjäksi ryhdytään. Kysely lähetettiin wilman kautta Forms -muodossa. Vastauksia tuli yhteensä 88 kappaletta. Yllä olevista kuvista näkee, että yrittäjyyttä tulevaisuudessa harkitsee 41 vastaajaa. Yleisimpiä aloja, jotka mainittiin olivat hyvinvointiin liittyvä toiminta, autoala, rakennustoiminta, kahvio-ravintolatoiminta, myyntityö sekä luonnollisesti myös maatalouteen liittyvä yrittäjyys. Onhan Perniössä paljon menestyviä ja upeasti toimintaansa kehittäviä maatalousyrittäjiä. He lienevät hyviä esimerkkejä alueemme nuorille. Maataloudessa nähdään mahdollisuuksia! Hyvä niin!

Vastaajien lähipiirissä toimii 57 yrittäjää; joko omassa perheessä tai suvussa. Heillä on samoja toimialoja, joita mainittiin jo mahdollisina yrityksinä. Mielenkiintoista oli lukea vastauksia kysymykseen, että miksi joku ryhtyy yrittäjäksi. Useimmissa vastauksissa mainittiin joko raha tai oma vapaus, saa olla oma pomo, saa valita työajat ja tavan toimia. Jotkut mainitsivat, että yrittäjyys on elämäntapa ja tapa luoda maailmaan jotain ihan uutta ja muita ihmisiä hyödyttävää. Se, että intohimo liitettiin yrittäjyyteen on aika upeaa. Onhan se nyt hienoa, että saa tehdä jotian sellaista, jota kohtaan tuntee intohimoa ja josta saa vielä elantonsa. Siihen kannattaa meidän kaikkien pyrkiä. No, jos emme voi toimia intohimoisina yrittäjinä, aina voimme tehdä työtä intohimoisella asenteella - vaikka ihan joka päivä vai mitä?

Kaiken kaikkiaan minusta yrittäjyys mielletään täällä Perniössä positiiviseksi mahdollisuudeksi elämässä. Selvästi ajatellaan sitä myös yhdeksi mahdolliseksi työuraksi tulevaisuudessa.

Alla olevissa kuvissa vielä 8.luokan ryhmän ajatuksia: sellainen on yrittäjä. 
 





2 kommenttia:

29. joulukuuta 2021 klo 1.02 , Blogger Sanna kirjoitti...

Hienoa että noinkin moni kuitenkin harkitsee yrittäjyyttä ja tuossa vaiheessa. Meillä myös siskon tyttö on miettinyt, mutta häntä itseä jännittää kirjanpito. Olemme kyllä hänelle kertoneet, että sen voi myös ulkoistaa. Kun idea tulee ja innostusta on, ei se ole kuin alkaa ottamaan asioista selvää ja edetä askel kerrallaan!
https://www.taloushallintoa.fi/tilitoimistopalvelut

 
6. maaliskuuta 2023 klo 2.42 , Anonymous Saga R kirjoitti...

On mielenkiintoista lukea ja nähdä näitä tilastojakin. Meidän tytär on kiinnostunut yrittäjyydestä, sillä meillä on suvussa jonkin verran yrittäjiä. Hän on myös puhunut siitä, että aloittaisi kevytyrittäjyydellä opintojen ohessa. Hienoa että mielenkiintoa riittää nuorilla.

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu